Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zsirai László - Üzenet Szamáriából

Versek az egyre erőteljesebben lazulni látszó kortárs emberi kapcsolatok rút szétforgácsolódásának békítő ellensúlyaként. Lírai napló-bejegyzések a képzeletbeli Szamária lakóinak csacsiságait bizonyító tanúságul és tanulságul. 
A hiteles költészet szándéka nem egyéb, mint a tükör szolgálatának megidézése a jóság visszaállítása igényének szellemében. Mintegy érzelmi térkép módjára megmutatni, hogyan kerülhetőek el a tévutak.
Mert nem lehet más maradandó elv a Földön, mint a jóság, a szépség, a szeretet és az igazság elemi érvényességének állandó óhaja a hűséggel mért időben. Hiszen, aki bátrat álmodni mer, nem egyebet tesz, mint beindítja a jövőben gondolkodás folyamatát, vagyis alapozza a holnapot. 
Következetesebben fegyelmezett, szalonképes magatartással kell viselkednünk ahhoz, hogy mindez fennmaradjon a napsütés boldogító mosolyával és a könnyező felhők szomorúságával keretezett életterünk birtoklásának számunkra kimért intervallumában. Lehetőségeink és képességeink határain belül, az emberi lelkiismeret szabadságának megsértése nélkül. 
Ugyanis a tökéletes boldogságkeresés adottsága nem más, mint a létezés csodájának, gyönyörűségének felfedezése és megélése. Isten legnagyszerűbb ajándéka, amiért örök hálával tartozunk.

Zsirai László